TONSILOTREN®

Trateaza faringo-amigdalita

Indicatii specifice:

  • Faringo - amigdalita acuta
  • Faringo – amigdalita cronica recurenta
  • Hiperplazia amigdaliana la copii
  • Dupa amigdalectomie

Beneficii:

  • Eficienta de peste 90%, dovedita clinic, in tratamentul faringo-amigdalitei acute nepurulente si a puseelor acute din formele cronice recurente
  • Stimuleaza raspunsul imun in timpul fazei acute
  • Reduce frecventa recaderilor si a recurentelor
  • Excelent tolerat, in special de catre copii
  • Indicat in tratamentul de lunga durata
  • Imbunatateste rapid starea generala

Actiuni:

Combinatie de remedii specifice pentru simptomele faringo-amigdalitei:

Atropinum sulfuricum:

Intervine in inflamatia si congestia cailor respiratorii superioare, tratamentul formelor supraacute si starilor febrile initiale ale infectiilor cu simptome tipice : eritem, disfagie, mucoase deshidrata.

Hepar sulfuris:

Rol in inflamatia persistenta si recurenta insotita de supuratie, abcese amigdaliene,faringo-otalgii, amigdale inflamate si purulente.

Kalium biochromicum:

Intervine in inflamatiile subacute si cronice ale mucoaselor respiratorii, cu secretii vascoase, aderente

Silicea:

Rol in inflamatia cronica, abcese si in hipertrofia amigdaliana la copil Stimuleaza sistemul imunitar

Mercurius bijodatus:

Actioneaza in stadiile inflamatorii acute si subacute ale mucoaselor cavitatii bucale si gatului Descongestioneaza amigdalele hipertrofiate cronic si inflamate

Schema de tratament:

Varsta Forme Acute Forme cronice si recurente
Copii 2-12 ani Doza de atac 1-2 zile 1 cp./2 ore, se continua cu 1 cp.de 3 ori/ zi 1 cp. de 3 ori/zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an
Copii peste 12 ani, adulti Doza de atac 2 zile ,1-2 cp./ora se continua 1-2 cp. de 3 ori /zi 1-2 cp. de 3 ori/ zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an

Pentru copiii cu hiperplazie amigdaliana, doza recomandata este de 1 cp. de 3 ori/ zi, durata tratamentului fiind de 6-8 saptamani. Se recomanda mentinerea comprimatelor in cavitatea bucala cat mai mult timp.

Compozitie: 1 comprimat (250,5 mg) contine: Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg; Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg; Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mg; Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg; Silicea trit. D2 5,0 mg si excipienti: monohidrat de lactoza, sucroza, stearat de magneziu.

Grupa farmacologica: medicament homeopat.Actioneaza conform principiilor homeopate

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale cailor respiratorii superioare, ca: amigdalita acuta, faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si recurenta, hipertrofia amigdaliana la copii, tratamentul postoperator dupa amigdalectomie.

Contraindica?ii: A nu se administra persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la crom. Nu se recomanda utilizarea Tonsilotren de catre pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara consultarea prealabila a medicului.

Interactiuni medicamentoase: Nu se cunosc.Efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de catre factori daunatori care tin de stilul de viata (consum de alcool,cafea, tutun, dieta bogata in grasimi).

Precautii:Nu sunt necesare.

Sarcina si alaptare: La fel ca orice medicament, Tonsilotren va fi administrat în timpul sarcinii si alaptarii numai la recomandarea medicului.

Reactii adverse datorate medicamentului: Au fost raportate ocazional eruptii cutanate; acestea dispar dupa întreruperea tratamentului. A fost raportata ocazional aparitia sialoreei; reglarea se realizeaza prin reducerea dozei sau prin cresterea intervalului dintre doze.

Atentionari si precautii speciale de utilizare: Nu se recomanda la pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara sfatul medicului.Un comprimat contine 25 mg zahar si 122,5 mg lactoza.

Efecte asupra abilitatii de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor:Tonsilotren nu afecteaza abilitatea de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor.

Supradozaj: Ingestia accidentala a intregii cutii poate provoca la persoanele cu intoleranta la lactoza, tulburari la nivelul tubului digestiv sau pot avea efect purgativ.

Ambalaj: Cutie cu 60 de comprimate.

Pastrare: a se pastra la temperaturi de sub 25* C, in ambalajul original.

Produs fabricat conform normelor Uniunii Europene si avizat si de catre Ministerul Sanatatii din Romania. Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala.Se recomanda citirea cu atentie a prospectului. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.